Budući da se bavim predivnim poslom u kojem pomažem ljudima da postanu najbolja verzija sebe, proučavam uspešne ljude i njihove navike, kako bih rezultate mojih istraživanja prvo primenila na sebi, a zatim i na mojim klijentima.
Odlučila sam da podelim važne informacije sa čitaocima jer mi je cilj da informišem ljude da uspeh nije stvar srećne sudbine, već rezultat veoma specifičnih alatki koje sve uspešne osobe primenjuju.

Život osoba kojima se divite

Moja definicija uspeha glasi: uspeh je kad osoba ima dominantno stanje ravnoteže, sreće i ispunjenosti, bez obzira na spoljašnje okolnosti, kad osoba ostvaruje svoje snove, ali ne odustaje od vere u sebe čak i kad prolazi kroz izazove i teške situacije, kad ima ravnotežu između posla i privatnog života, harmonične odnose sa porodicom i prijateljima, kad se bavi poslom u kojem upotrebljava svoje jedinstvene talente i kad živi u materijalnom i duhovnom izobilju.
Kad sledeći put budete primetili osobu kojoj se divite i koja je po vama uspešna, znajte da je njen uspeh rezultat vrlo specifičnih alatki koje svakodnevno upotrebljava i koje se sastoje od sledećeg:
1. Sve uspešne osobe vrlo dobro poznaju kako radi ljudski um i još bolje poznaju kako da sa njim upravljaju da bi pozitivne misli bile dominantne tokom dana.
2. Sve uspešne osobe svakodnevno meditiraju zato što vrlo dobro poznaju svoju duhovnu prirodu.
3. Sve uspešne osobe se zdravo hrane i redovno vežbaju zato što dobro znaju da um i telo moraju biti u odličnom stanju da bi mogli služiti duši na najbolji mogući način.
4. Sve uspešne osobe svakodnevno pišu, vode dnevnik gde zapisuju svoje još uvek neostvarene želje i tako svesno kreiraju svoje dane i svoju budućnost.
5. Sve uspešne osobe razgovaraju sa sobom na veoma pozitivan način, daju sebi podršku i ne traže je od drugih ljudi.
6. Sve uspešne osobe ne žive u iluziji da problemi ne postoje i kad dođu teški dani i izazovi nastavljaju da rade ono što svakodnevno čine, bez obzira na teške trenutke (meditacija, vežbe, vizualizacija, zdrava ishrana)
7. Sve uspešne osobe ne gube vreme ispred televizora i po društvenim mrežama, nego svesno biraju ono što žele da gledaju i da pročitaju
8. Sve uspešne osobe redovno čitaju knjige.

 

Zašto je važno izlečiti odnose s porodicom?

Uspeh, talenti, snovi, odnosi sa porodicom. Kako je moguće povezati te reči da bi zajedno dobile smisao i doprinele kvalitetu života? Na jednodnevnoj radionici koju sam nedavno održala u Italiji, polaznici su gledali film: „Blinded by the light“ (koji preporučujem da pogledaju svima koji su zainteresovani da od svog života naprave umetničko delo). Zašto sam polaznicima pustila baš taj film? Zato što on po mom mišljenju prikazuje smisao ljudskog života. Mi smo došli na ovaj svet da budemo slobodni i da izrazimo naše posebne talente kroz sreću. Međutim, ono što se desi sa svakim čovekom i što traje relativno dugo je to da upadne u konfliktnu situaciju sa svojom porodicom (otac, majka, braća i sestre) i da u tome ostane dugo.
Konfliktna situacija nije samo svađa i buntovništvo, već je i prividno dobar odnos, ali u kojem osoba sebi ne daje mogućnost da bude ono što jeste, već postaje kopija maminih i tatinih želja. Takva situacija dovodi do energetske i emocionalne blokade i ne dopušta osobi da uđe u kontakt sa svojim željama i talentima i ostvari svoje snove. Težina nerazrešenih odnosa blokira ispoljavanje autentičnog bića i bilo šta da osoba ostvari u takvom stanju neće biti autentično srećna.

Niko ne pobeđuje dok svi ne pobede

Naša porodica su naši koreni. Mi primamo ljubav kao što drvo prima ishranu preko korena. Konfliktni odnosi dovode do slabljena korena i nedovoljnog dotoka onoga što je za čoveka najvažnije, a to je ljubav.
Rad na sebi i izlečenje odnosa sa porodicom dovode do potpunog isceljenja osobe koja konačno može postati ono što jeste, bez maske i tako oslobađa sebe i druge od psihološke i emocionalne zavisnosti.
U filmu „Blinded by the light“ glavni glumac na kraju izjavljuje: „Niko ne pobeđuje dok svi ne pobede“. To je duboka i predivna izjava. Ako čovek ne razreši svoju emocionalnu blokadu vezanu za odnos sa porodicom, bilo šta da postigne u neće ga u potpunosti ispuniti.