Subota, 24. oktobar 2020. U Beogradu sam. Uživam dok gledam mog predivnog voljenog sina dok vozi svoj skate board u parku na Ušću. Uživam u predivnoj energiji grada u kojem sam rođena i u kojem sam odrasla. Uživam u vremenu koje provodim sa mamom.
Prošlo je godinu dana od kada sam bila poslednji put u Beogradu. Suviše, po meni. Kad je trebalo da po planu budem tu, bio je mart 2020. Našli smo se u veoma specifičnoj situaciji za celo čovečanstvo. Bilo je potrebno da se zaustavimo i izolujemo da bismo uspeli da razumemo i da se zaštitimo od neizvesne situacije.
Sa ushićenjem sam očekivala leto, a moji planovi su bili da tokom jula suprug, sin i ja dođemo iz Italije u Beograd. I dok je situacija u Italiji bila pod kontrolom, a ulice se polako punile ljudima, u Beogradu je došlo do kritične situacije. Nadala sam se da će mama uspeti da dođe kod nas da zajedno odemo na letovanje. Ni od toga nije bilo ništa! Iščekivanje se nastavilo, dok sam u sebi tražila odgovor.
Naučila sam da pričam sa svojom dušom i znam da ona uvek ima pravi odgovor na sva pitanja. Međutim, postojalo je još uvek malo straha u mom pitanju, tako da pravi odgovor nije mogao da stigne do mog uma. Iščekivanje se nastavilo. Nadala sam se da će mama doći na Lukin rođendan 5. oktobra. Opet ništa…
Strah je svuda oko mene. To saznanje je bio trenutak mog prosvetljenja. Tačno sam znala da ako postavljam pitanja mojoj duši pod uticajem te emocije nije moguće da dobijem odgovor. Pitanje pod strahom i odgovor duše kroz ljubav nisu na istoj talasnoj dužini.
Počela sam da se intenzivnije bavim povezivanjem sa mojom dušom kad sam shvatila da uvek možemo da budemo više u kontaktu s njom (ja sam neko ko već godinama svesno radi na tome da se dobro oseća). Shvatila sam da i ja mogu i bolje i više. Kad sam u tome uspela, krenuo je dotok misli koje su bile odgovor na moja pitanja: „Ovo jeste nova situacija za čovečanstvo, ali nije drugačija od kontrastnih iskustava iz prošlosti. Jedina razlika je u tome da je sad čovečanstvo u stanju da svesnije razume ovo što se dešava. Budi u miru i pridržavaj se higijenskih smernica koje vam preporučuju vaše zdravstvene organizacije. Ako je tebi želja da vidiš svoje najbliže, a oni se ne osećaju sigurno da putuju- idi ti. Slušaj svoje srce i ono što ti donosi lepo osećanje.“
To je bio trenutak kad sam odlučila da slušam samo svoje srce i svoju dušu. Krenula sam iz Italije u Beograd.
Sve je išlo glatko i divno. Divni ljudi, sigurni i mirni letovi, celo vreme sam bila na visokoj vibraciji ljubavi i sreće. Susret sa mamom, zagrljaji, predivna energija grada Beograda, moj sin koji uživa. Ovaj tekst ima za cilj da vam da mogućnost da osetite da kad ste povezani sa vašom dušom svi odgovori dolaze iz vas. Oni pravi odgovori nose sa sobom lepa osećanja. Tad znate da vam govori vaša duša. I nikad ne sumnjajte u nju.

Sa ljubavlju,
Ana Nadeždić